FacebookYoutube
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
MeniuMENIU

#Rezist manipulează pentru bani și politică

Home » Articole » #Rezist manipulează pentru bani și politică

Link articol original:
https://www.cotidianul.ro/rezist-manipuleaza-pentru-bani-si-politica/

21 decembrie 2017 Ion Spânu ActualitateSocial 18

 

Un colind ciudat s-a pornit în preajma sărbătorilor de iarnă. Protagonişti sînt cei de la #Rezist, care trimit la întîmplare e-mailuri dintr-o bază de date pusă la dispoziţie de anumite structuri care au acces la astfel de informaţii. Destinatarii sunt invitați să doneze bani pentru „rezistenţi“!

Declic.ro pune sloganul „Nu legilor justiţiei“ alături de „Donnez-moi, s’il vous plaît“.

Unul dintre e-mailuri a fost trimis de Declic.ro, asociaţie formată din activiştii care au participat la protestele de la Roşia Montană. Pe site-ul lor citim că unul dintre membrii fondatori este un anume Tudor Brădăţan, prieten cu celebrul somnoros USR Mihai Goţiu.

 

Vă prezentăm în cele ce urmează cum arată e-mailul transmis colegei noastre de către Declic.ro, expeditorul fiind chiar… Tudor Brădăţan.

Citind cu atenţie, observăm că doar două rînduri despart mesajul împotriva legilor justiţiei de cererea de bani, căci imediat sub lozinca „Spuneţi nu“ apare o casetă verde cu textul „Da, contribui şi eu“, iar un simplu click pe aceasta te face contributor la bunăstarea protestatarilor!

Tudor Brădăţan face parte din mai multe ONG-uri, aceasta fiind adevărata sa profesie, deşi are nişte studii în străinătate. Într-un  interviu pentru revista AS, el se prezintă ca fiind „activist al Campaniei Salvaţi Roşia Montană“ şi declară nonşalant: „În 2013, după marile proteste care au avut loc în România pentru salvarea Roşiei Montane, situaţia s-a calmat oarecum. După 10 ani de proteste, ne-am spus să punem ceea ce am învăţat în aplicare, poate chiar să extindem spectrul, ca să nu fie doar cauze de mediu, dar şi cauze sociale. De atunci, campaniile sociale sunt munca mea de zi cu zi“!

Din echipa Declic.ro face parte şi Roxana Pencea Brădățan, probabil soţia lui Tudor, căci îi vedem împreună într-o excursie. Despre ea citim chiar în prezentarea de pe site-ul ONG-ului: „A studiat relații internaționale și comunicare socială. În munca sa de campaigner, Roxana s-a implicat în lupta împotriva corupției, generată fie de guvernanți, fie de corporații. Ea crede că, înfrânând corupția, proiectele miniere împotriva cărora luptă n-ar avea niciun viitor în România. În timpul liber, îi place să evadeze din oraș, să culeagă ciuperci și să străbată cărări de munte“.

Iată deci că, în ciuda studiilor făcute de cei doi soţi, „meseria“ de protestatar pare mult mai rentabilă, din moment ce profesia a trecut cel mult pe locul doi!

Una dintre colegele familiei Brădăţan este Claudia Apostol, de profesie arhitect. Tot pe site-ul Declic.ro, aflăm cum se prezintă chiar Claudia Apostol: „Acum construiește campanii împreună cu comunitatea Declic. Injustiția socială și abuzurile împotriva celor mai vulnerabili membri ai societății sunt temele care o mobilizează cel mai tare. În timpul liber își ia trotineta și se ia la întrecere cu fiica ei de 9 ani“.

Tudor şi Roxana Pencea Brădăţan

Puţini ştiu că identitatea vizuală #Rezist a fost creată de una dintre membrele de la Declic.ro. Este vorba despre Luminiţa Dejeu, care se prezintă singură astfel: „Este grafician de profesie și campaigner Declic. Implicată în campanii de bună guvernare, Luminița este autorul primei petiții virale a Declic. În ianuarie 2017, ea a creat vizualul #Rezist, care a devenit simbolul protestelor din România. Când nu e la birou, Luminiței îi place să gătească și să posteze pe Facebook reușitele sale culinare“. Aflăm aici nu numai că a fi „campaigner“ la Declic a devenit o meserie, dar şi faptul că doamnei îi place să gătească. Iat-o alături de „prăjiturica“ sa preferată.

La Declic.ro găsim şi un „filosof“: Antoniu Plumb, care a terminat filosofia, a lucrat în presă (?) şi a ajuns la concluzia că „e greu să rămîi imparţial“, cum singur spune, aşa încît a decis să se facă „vînător de semnături“: „Este cel mai nou membru al echipei noastre, este absolvent de filosofie și crede că dacă te implici civic, exiști. A lucrat în presă timp de 15 ani, dar la un moment dat a decis că e greu să rămîi imparțial și detașat în vremurile pe care le trăim. Acesta este motivul pentru care s-a alăturat echipei Declic, în calitate de digital campaigner. Când nu este «vânător» de semnături pentru petiții, «vânează» trufe cu câinele său“. Cînd are timp, preferă să călărească măgarul.

Citind prezentările de pe site-ul acestui ONG, aflăm că majoritatea au fost protestatari la Roşia Montană de partea mitingului finanţat de George Soros. Toate informaţiile pe această temă pot fi găsite în toată presă, aşa că nu mai insistăm.

ONG-uri de tip #Rezist pîrăsc România la UE

O „Scrisoare deschisă“ a fost adresată tuturor membrilor Parlamentului European, Comisiei Europene şi Consiliului Europei. Semnatarii titrează inconştient: „Democraţia românească, într-un grav pericol“. Modelul adoptat provine, evident, de la europarlamentarul Cristian Preda, ajuns la Bruxelles pe listele PMP-ului lui Traian Băsescu, care a cerut zilele trecute, nici mai mult, nici mai puţin, decît ca României să-i fie ridicat dreptul de vot!

Între semnatari recunoaştem cîteva nume care au dobîndit în ultimul an o penibilă celebritate, cum este acel Florin Bădiţă, cunoscut atît pentru acţiunea sa „În chiloţi la metrou“, cît şi pentru iniţierea protestelor din iarnă pe marginea Ordonanţei 13, declarată ulterior constituţională de către CCR.

Majoritatea semnatarilor spun că reprezintă mai multe ONG-uri, însă existenţa lor reală, înregistrată oficial, naşte serioase semne de întrebare. Iată cîteva dintre acestea:

– Adrian Ivanciu, #Rezist Constanța

– Anca Aradei Paraschiv, Cuza Vrea Dreptate – Iași

– Angelica Șerban, Grupul civic #Insist

– Călin Miclăuș, Asociația Aradul Civic

– Ciprian Ciocan, Vă Vedem din Sibiu

– Claudiu Vlas, Mureșul Civic

– Cătălin Lazăr, #Rezist Milano

– Irina Dulgheru, #Rezist Lyon

– Loredana Peca, Umbrela Anticorupție Cluj

– Irma Butnaru, Tulcea#rezista

Pentru ilustrarea semnelor noastre de întrebare, vi-l prezentăm pe Adrian Ivanciu, de la fantomatica ONG #Rezist din Constanţa, alături de „legitimaţia“ lui de serviciu:

Se pare că acţiunile de protest începute în iarnă au atins acum punctul maxim, apelîndu-se la acţiuni care nu mai ţin cont de nimic, nici măcar de faptul că este vorba despre România, nu de unul sau altul dintre partidele care nu sînt pe placul #Rezist. Acest lucru ne obligă să ne amintim că „iarna fierbinte“ a fost anunţată încă din primăvară, ţinta finală declarată fiind înlăturarea de la putere a alianţei PSD – ALDE, astfel încît anul 2018, an preelectoral, să aducă la guvernare o altă alianţă, politică sau tehnocrată, care să-i netezească lui Klaus Iohannis drumul spre al doilea mandat! Aşa se explică şi faptul că preşedintele României şi-a asumat riscul enorm de a lăuda în public, în declaraţii oficiale, protestele ilegale ale celor numiţi generic #Rezist!

Faptul că unele ONG-uri din această reţea au trimis e-mailuri la sute de mii de persoane, avînd informaţiile dintr-o bază de date pe care doar anumite structuri o poate avea, nu înseamnă nici pe departe că aceştia ar fi lipsiţi de fonduri. Din contră, toţi aceşti „protestatari de profesie“ au la dispoziţie sume uriaşe pentru a întreţine astfel de manifestări şi pentru a asigura „dotările“ cu care se prezintă seară de seară în stradă. Cine îşi imaginează că o astfel de recuzită este ieftină se înşală.

Miza reală a acestor e-mailuri trimise către sute de mii de persoane ce se văd agasate fără voie este alta: cînd cineva se va întreba de unde au cei de la #Rezist atîţia bani pentru mii de pancarte şi pentru plata „voluntarilor“, se va spune că au primit donaţii de la persoane fizice, iar aceste e-mailuri vor fi prezentate ca probe!

Pentru ca totul să fie limpede, iată cum sună un fragment din e-mailul primit din partea lui Tudor Brădăţan de la Declic.ro: „Comunitatea Declic a creat #Rezist și, prin forța noastră comună, a zecilor de mii de membri, l-a transformat în simbolul protestelor din februarie. La aceste proteste, 1.000 dintre noi au contribuit pentru palmele ToțipentruJustiție, care au ajuns în mai toate orașele din țară și în paginile presei internaționale. Iar în seara adoptării primei legi a justiției, împreună am fluierat hoția. 5.000 de fluiere cumpărate din donațiile membrilor Declic au fost distribuite doar în București. Și nu suntem singuri. Ne stau alături alte sute de mii de cetățeni. Avem de partea noastră jumătate din magistrații din România, Consiliul Europei, Comisia Europeană prin MCV și cel puțin zece ambasade occidentale (printre care cea a Germaniei și cea a SUA). Iar în premieră, grupul de state împotriva corupției (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a apelat la o procedură menită situațiilor excepționale pentru a cere clarificări României și Poloniei (țară aflată și ea în derivă). Micile donații de 10, 15 sau 25 lei ne ajută să putem comanda câte un banner în fiecare oraș unde se organizează proteste. Dacă senatorii își vor vedea numele scrise mare în mijlocul miilor de concetățeni înfuriați, avem o șansă să dea înapoi. Lupta nu e încheiată. Nici pe departe. Așa că ajută-ne să punem în aplicare acest plan prin care le spunem senatorilor că «vă vedem». Contribui și tu?“.

Un amestec foarte ciudat între mesajele care proclamă lupta împotriva corupţiei şi această metodă de cerşetorie menită să mascheze finanţările reale venite de nu se ştie unde. La un loc, aceste lucruri nu pot sta împreună decît dacă fac parte dintr-un scenariu protejat de la nivelul cel mai înalt al statului, altfel ar intra sub incidenţa DNA. În condiţii normale, dacă se va continua pe acest drum, unii s-ar putea să schimbe sloganul „DNA să vină să vă ia!“ cu altul: „DNA să vină să ne ia!“.

COMENTARII:

 1. Scrieţi, băieţi, orice. Numai scrieţi ! Atat de perenul Ion Heliade Rădulescu va fi din nou de actualitate!

  • Gututenstain spune:

   21 DECEMBRIE 2017 LA 17:39

   Voi si Rădulescu baba si mitraliera.Cand eram mai mic pe toti peretii din toalete Doctorii în literatura,în inginerie,în filozofie dar mai ales în medicină organelor reproductive si in vorbele dulci despre mame si alte rude mai apropiate sau mai indepartate scriau de mama focului fără să îl folosească drept paravan pe Heliade Rădulescu.Cred ca voi ca reprezentanți de vază ai scrierilor doctorale meritati sa fiti considerați că singurii continuatori ai acestora.

 2. nemultumit spune:

  21 DECEMBRIE 2017 LA 16:55

  Daca nu ai Facebook, nu poti posta parerea ta unde vrei. Deci,o faci, unde poti.
  Domnule , Spanu, va admir, va citesc, va apreciez deci, va zic : Republica Semiprezidentiala s-a dus dracului, de multa vreme, sau cel putin de cand „stapanul” Basescu a decazut. Se impune cu necessitate, schimbarea regimului, din semiprezidential in PREZIDENTIAL, caci acet IOHANIS este” moartea pasiunii ” politice si groparul democratiei.
  Daca Romania va fi nevoita sa suporte vreun abuz din partea CE , ca Polonia, vina o sa fie exclusiv a acetui sas , pe care romanii l-au votat , crezind ca nemtii sunt mai buni ca romanii.Greseala fundamentala : el nu este nici nu i se poate pretinde sa fie patriot. El vorbeste despre Romania ca despre o tara a alcuiva, care-i este dusmana : cea mai corupta din Europa, iar in interior s-a declarat clar concret si efectiv, de partea fortelor minoritare cere saboteaza Romania in orice imprejurare internationala. Deci, iubiti cititori ai acestor randiri ale unui PATRIOT , ce ziceti, sunteti de acord cu mine ca acest, „corp strain ” trebuie eliminat cu ajutorul CONSTITUTIEI, schimband ordinea constitutionala, si facand sa coincida vointa partidului de guvernamaant cu cea A presedintelui tarii_republicii ???????? va dati seama ce ravagii va face acest „PRESEDINTE” . in JUSTITIA pe care el o intelege ·ALTEL”-????? Pentru el KOVESI SI LAZAR sunt ZEII DEMOCRATIOEI SI AI JUdECATII JUSTE, dar ce conteaza oamenii de rand, care sufera condamnari ilegale???? Si are curajul, acesat SUBROGAT DE PRESEDINTE sa spuna ca Ministrul Justitiei il evita . Halal, PRESEDINTE DE REPUBLICA. NU are, saracu, timp , sa studieze, macar, CONSTITUTIA, pt a vedea ca acest MINISTRU face numai CE II PERMITE LEGEA; dandu-i lectii de Jurisprudenta , netotului de la Cotroceni

  • Roman satul de ei spune:

   21 DECEMBRIE 2017 LA 21:22

   ” Halal, PRESEDINTE DE REPUBLICA. NU are, saracu, timp , sa studieze, macar, CONSTITUTIA „. Timp are! N-are minte si buna credinta.

 3. BeFeList - batran frumos si liber spune:

  21 DECEMBRIE 2017 LA 16:57

  Nici un fel de argument sau dovada incriminatorie privind banii sau politica de care s-ar fi facut vinovati toti cei mentionati. Dimpotriva, mie mi se par niste tineri cu studii si preocupari reale. Un articol plin de insinuari veninoase si manipulari tendentioase.

  • serban spune:

   21 DECEMBRIE 2017 LA 20:59

   Astea sunt „elementele dusmanoase” care nu ii lasa in pace pe patriotii Dragnea si Tariceanu. S-a intors lumea cu fundul in sus. Acesti tineri sunt numiti sustinatori ai „Binomului”, „securisti”, iar Dragnea, Tariceanu sau Voiculescu sunt patriotii…

 4. Valahu spune:

  21 DECEMBRIE 2017 LA 17:08

  Este simplu : o.n.g.-urile sa nu mai poata primi finantari externe ! VREM LEGE !

 5. Valahu spune:

  21 DECEMBRIE 2017 LA 17:18

  O.K. Si toate astea pentru ce ? Pentru realegerea lui Ioha atatia bani? Zeci de milioane de dolari aruncati in Romania pe proteste ? Nu ! Este vorba de ceva mult mai mare : „CULOAR PT. MULTINATIONALE” cu principala componenta : Sa nu plateasca impozite !
  Impozitarea corecta a multinationalelor (inclusiv banci)inseamna un plus la buget de 14 miliarde euro anual. 14 MILIARDE ! Iata ca o.n.g.-urile sorosiste au pentru ce lupta si pentru ce sa fie platiti tfl-eii(tineri furiosi si liberi).

  • Nastratin spune:

   21 DECEMBRIE 2017 LA 18:43

   Bei intelighentule , ce s-a intamplat , nu ti-a fost autorizat de maharii din Piata Lubianka decat un singur text pentru comentarii ! Bre ,, Valahule ” , cu acelasi text ai sufocat o droaie de articole in ,, Evenimentul Zilei ” , dar acolo te numesti ,, Nicu Ioanitescu ” ! ,, Nicu Ionitescu ” de pe cont de Facebook ! Bre rusnacilor , si cand va acuza toata Europa si USA ca ati creat sute de mii de conturi false pe Facebook , de unde va improscati otrava , sariti de tuhas pana la tavan zbierand ca apucatii ca toata lumea are ceva cu voi !

 6. anado tauriga spune:

  21 DECEMBRIE 2017 LA 17:25

  identitatea vizuală #Rezist a fost creată de un editat, la fel ca şi colegii săi de clică…

 7. Nastratin spune:

  21 DECEMBRIE 2017 LA 19:28

  Spanule , mare noroc avem ! Daca astia de la #rezist manipuleaza pentru bani si politica , mare noroc avem cu adevarati patrioti ca Dragnea , Tariceanu , Serban , Nicolicea si Ciordache ,…., care manipuleaza NUMAI pentru bani ! Iti dai seama ce sacrificii fac oamenii astia ? P.S.: Unii zic ca mai manipuleaza si de frica improprietaririi fortate cu un palat de 300 de camere in care au repartizat pentru uzul personal un apartament de vis, de 2x2m , cu o vedere splendida spre zidul de vis-a-vis !

 8. Plugarul spune:

  21 DECEMBRIE 2017 LA 19:40

  Spre știința amețiților care se bagă unde nu le fiebe oala și vorbesc ca proasta în pervaz … : astăzi , Marea Britanie , prin intermediul anunțului făcut de premierul Theresa May , se poziționează alături de Polonia în conflicul cu maimuțoii de la Bruxelles . Ungaria , deja și-a prezentat punctul de vedere … , Cehia și Slovacia sunt de aceeași parte … , nici Italia nu e departe de aceștia … , Spania , nici ea nu se simte prea confortabil …. , despre Grecia și Bulgaria , nu mai vorbesc …. , și tot așa … ! Aviz căte Mălai Mare Vodă de Sibiu … ! Spuneam că istoria se repetă … , și iarăși o să fim în situația de a fi abandonați ca la finalul celui de-al Doilea Război Mondial , și să rămînem în voia sorții cu ifosele de occidentali civilizați ale unor politicieni retardați !

Articole
Microhidrocentrale ridicate pe ultimul râu sălbatic din Carpați
Microhidrocentrale ridicate pe ultimul râu sălbatic din Carpați
NEWS-ALERT SE-NTOARCE ROATA: ALIN ANDRIONI, ACUZAT DE TENTATIVĂ DE OMOR
„Justiţiarul de Haţeg”, candidat etern şi perdant veşnic în alegeri, cunoscut prin mai multe provocări la adresa primarilor din zonă, a dat cu maşina peste un hunedorean, în timp ce voia să filmeze pe terenul acestuia
100.000 de semnături pentru salvarea Râului Alb din Parcul Dinozaurilor din Țara Hațegului. FOTO și VIDEO cu valea virgină unde drujbele au început distrugerea
Cazul microhidrocentralei (MHC) care ar urma să se construiască pe Râul Alb, aflat în Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului și, în același timp, într-un sit Natura 2000, nu este unul dintre marile tunuri date în România în ultimele decenii. Dar este un caz ilustrativ pentru modul în care viitorul țării e distrus bucățică cu bucățică, din cauza unor interese meschine, ignoranță, indolență, încălcarea flagrantă a normelor legale – de la cele privind consultarea publică până la prevederile de la nivel național și european privitoare la protecția mediului. Singurul motiv pentru care proiectul a ajuns într-o fază extrem de avansată (cu tăieri ilegale de copaci și la un pas dinamitarea malurilor unuia dintre ultimele râuri virgine din România) a fost ideea că, la cât s-a furat și se fură în țara asta, cine și-ar bate capul cu un astfel de proiect dintr-un sat oarecare de la poalele Retezatului? Demersurile începute de un biolog clujean, Călin Dejeu, anul trecut, și care a primit în acest an sprijinul ONG-urilor, pot stopa, în ceasul al 12-lea, distrugerea.
FEBRA MICRO-HIDROCENTRALELOR. PRIMARUL COMUNEI BARU, ACUZAT CĂ A LUCRAT ÎN INTERESUL „BĂIEŢILOR DEŞTEPŢI DIN ENERGIE”
FEBRA MICRO-HIDROCENTRALELOR. PRIMARUL COMUNEI BARU, ACUZAT CĂ A LUCRAT ÎN INTERESUL „BĂIEŢILOR DEŞTEPŢI DIN ENERGIE”
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
FacebookYoutube
© Copyright 2024 Râul Alb