FacebookYoutube
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
MeniuMENIU

Atentatul de la Raul Alb
Episodul 28 - „Regretele” călăului care m-a strivit sub roţile bolidului său

Home » Episoade » Episodul 28 - „Regretele” călăului care m-a strivit sub roţile bolidului său

Indiferent ca o molie la suferinţa pe care a dezlănţuit-o în jurul lui, autorul tentativei de omor a împroşcat cu insulte şi calomnii din prima până în ultima clipă a existenţei sale de infractor. Timp de opt ani, Andrioni Alin Constantin a susţinut că maşina lui este adevărata victimă a „Scandalului de pe Râul Alb”, iar instituţiile statului s-au dat peste cap să-l scape de puşcărie (video 28.1).

Andrioni a comentat în permanenţă cu dispreţ faptul că am ajuns într-un scaun cu rotile. Regrete n-a avut. Ba, dimpotrivă! După cum se poate citi şi în mesajul publicat de pe contul său de facebook. Andrionl Alin Constantin„Acel mic interlop din Arad, Bocea Mihalache, cercetat şi prin zona respectivă pentru şantaj şi ameninţare, sper să fie ridicat cât mai curând posibil de către DNA cu tot cu scaunul cu rotile!!! Acel criminal împreună cu alte 9 gorile, au atacat maşina noastră într-un mod..., mai mult decât barbar... Ca, în timp ce ne retrăgeam a căzut ca un prost de pe capota pe care sărise pentru a ne sparge parbrizul... este exclusiv problema lui de încheiere a conturilor cu viaţa! Asemenea derbedei nu vor distruge niciodată acest râu... atâta timp cât voi respira aerul RETEZATULUI! Această mascaradă se va finaliza curând... iar celor care ne-au atacat în munte... le garantez că îi voi freca prin instanţă toată viaţa lor... până îşi vor toci roţitele la cărucior !!!” (doc.1).

Câmpul tactic operează cu agenți de influență

Autorul tentativei de omor a acţionat cu convingea că are spatele asigurat. Înainte, în timpul şi după comiterea actului criminal, Andrioni s-a afişat public foarte sigur că nu va fi condamnat pentru faptele sale. Nici nu-i de mirare câtă vreme procurorii au dus ancheta de la început până la sfârşit pe varianta că intruşii care îmi încălcau deliberat proprietatea, o făceau în interes public, în timp ce eu am fost “pus la zid”, fără nici o probă certă, ca fiind omul rău, cel care îi obstrucționează pe „apostolii” mediului. Mie îmi este foarte clar că infractorul a fost doar o mică unealtă din „câmpul tactic” care viza lichidare proiectelor noastre. Să ne amintim că totul a început cu monitorizarea și contestarea investițiilor noastre de la Râul Alb de către membri ONG-ului Efectul Fluture din Cluj (în prezent Declic), o grupare aflată pe val încă din 2013, după protestele „Salvați Roşia Montană”. Pentru a ne împiedica să continuăm lucrările, la grupul ecologiștilor" au aderat numiţii Andrioni Alin, Sălăşan Luca, Leordean Vasile, Leordean Sara şi Muntean Dacian. Aceștia au constituit echipa de pe plan local, Andrioni Alin fiind cunoscut în zonă pentru acţiunile lui de hărţuire asupra unor persoane publice.
Infractorul a descins pe traseul investițiilor de la Râul Alb, în data de 28 martie 2015, împreună cu Mihai Goţiu, Delinescu Florin, Dacian Munteanu și Laura Vesa. Raidurile lor au fost minuțios pregătite. Am demonstrat cu probe pe parcursul acestui serial că în cazul lor nu putem vorbi de documentări. Descinderile în șantier au fost comandouri constituite cu misiunea precisă de a ne provoca și de a stopa prin orice mijloace proiectele noastre. 

Imediat după ce am fost zdrobit sub maşina cu care Andrioni Alin a fugit de la locul faptei, agenții „eco” au dezlănţuit un amplu proces de dezinformare. Astfel de operaţiuni sunt folosite pentru a abate atenţia de la persoanele care i-au instigat pe provocatori să ne oprească investițiile. Propaganda sistemului” a făcut zeci de emisiuni și a scris zeci de articole în care eu eram prezentat ca o persoană violentă, un interlop” care a primit ce merita. Organele de anchetă și-au dat tot concursul să închidă cazul cu teoria că  „Mortul este vinovat". Când și-au dat seama că manevra nu ține, a fost improvizată o soluţie de avarie: frica l-a determinat pe criminal să mă calce cu maşina. Așa se explică faptul că falşii ecologişti și-au schimbat declarațiile ca la comandă. Şi minciunile au continuat din toate direcţiile: martori, poliţişti, jandarmi...

Minciuni, până la limita patologicului

Andrioni a minţit cu siguranţă omului care se ştie protejat de „sistem”. Declaraţii asemănătoare celor de pe reţelele de socializare a făcut şi în emisiunea Ora Exactă de la Antena 1 Deva, din 15 martie 2016. Domnul Bocea n-a avut nici cea mai mică zgârietură cauzată de compresia unei roţi de maşini. Absolut nici cea mai mică zgârietură n-a avut. Mi-a confirmat şi Spitalul Haţeg şi Spitalul Deva. Şi ne va confirma şi expertiza medicală pe care o vom face”, a spus călăul meu în momentul în care moderatorul l-a întrebat dacă, omeneşte, regretă cele întâmplate în luna mai 2015 (art.1)Chiar şi în faţa organelor de urmărire penală, el a continuat să mă calomnieze, minţind că eu aş fi cercetat pentru şantaj şi că deţine informaţii în acest sens de pe portalul instanţelor. Declaraţia a fost dată în 10 decembrie 2018, dar Andrioni dezinforma cu bună ştiinţă pentru că dosarul la care face referire a fost clasat în 2016 pe motivul că fapta nu a existat, potrivit surselor indicate de el. Nu am şantajat niciodată pe nimeni. A minţit la anchetă, aşa cum minte şi în legătură cu evenimentele de la Râul Alb când spune că el este victima. „Au coborât dintr-o remorcă cu bâte, cu arme albe. Mai erau trei bărbați și două femei, dintre care una era o ziaristă de prin Germania. Nu ne gândeam să fim atacați ca-n Evul Mediu sau ca-n Africa. Unii dintre atacatori erau la bustul gol, ca indienii. (...) Practic mașina mea a fost atacată. S-au agățat de ea din toate părțile, și din spate și din lateral, și pe capotă s-au aruncat. Unul din ei a căzut jos de pe capotă și s-a agățat probabil. Eu n-am simțit nimic acolo, numai hopuri și drum accidentat. Probabil că eu l-am agățat cu roata din spate. Dar am chemat salvarea și a venit și l-a dus la spital” (art.2). De fapt, nici măcar nu a sunat la „salvare”. Minte şi în privinţa asta. Nici măcar nu i-a păsat că m-a lăsat aproape mort la marginea drumului. El şi-a sunat complicele, pe Călin Dejeu să-i raporteze că a salvat filmările: „Andrioni mi-a spus că este urmărit şi că a reuşit să ascundă camera cu care filmaseră în zonă” (doc.2).

Autorul faptei luat de martor la propria infracţiune

Timp de opt ani, infractorul a pretins că eu i-am atacat maşina, iar el a trecut peste mine în spiritul legitimei apărări. În realitate, probele arată că nu i-a atins nimeni mașina până să mă lovească și nu a existat nici un moment în care viaţa lui Andrioni să fi fost pusă în pericol. Din toate declaraţiile pe care inculpatul Andrioni Alin-Constantin le-a dat în faţa organelor de urmărire penală rezultă foarte clar că înainte ca noi să ajungem în şantier, el se afla deja în maşina sa masiva de teren cu uşile blocate şi că nu a fost ameninţat sau agresat de noi. Totodată, infractorul a recunoscut că nu a văzut să fi fost agresate persoanele care-l însoţeau, înainte ca el să plece de la locul faptei. Când a rămas fără argumente a încercat să-şi justifice acţiunea criminală prin faptul că frica i-ar fi întunecat minţile
Andrioni Alin – Constantin a dat 7 (şapte) declaraţii în faţa organelor de cercetare penală. La început, el a fost audiat în calitate de „martor” pentru că cercetarea penală s-a făcut „IN REEM” (pentru faptă) timp de un an, deși erau probe suficiente la dosar care dovedeau că Andrioni este autorul tentativei de omor. În prima declaraţie „de martor”, infractorul a urmat scenariul lansat de cei doi şefi ai IPJ Hunedoara la scara elicopterului: „Mortul trebuia să fie vinovat”. Andrioni mă declara vinovat de faptul că a trecut cu maşina peste mine: „...unul dintre agresori a sărit din lateral stânga pe capotă şi s-a prins cu mâna de bara din față. Bănuiesc faptul că intenționa să mă opreascăEram cu mașina în mișcare cu viraj spre dreapta și din balansul mașinii, acest bărbat a căzut de pe mașină” (doc.3). În următoarea declarație de „martor” dată în fața procuroarei Gavadia Emiliea Elena el susţine că m-a văzut cum am sărit pe capotă: „La un moment dat, am observat un bărbat care a sărit pe capotă din partea stângă și s-a urcat pe capotă. Nu am realizat ce s-a întâmplat cu cel care a sărit pe capotă din partea stângă a mașinii și nici nu am simțit să fi trecut peste persoana respectivă cu mașina” (doc.4) În data de 09.05.2016, procuroarea Găvădia i-a adus la cunoștință lui Andrioni Alin-Constantin că are calitatea de suspect în dosar. A urmat o perioadă în care procuroarea Gavadia Emiliea Elena a ținut dosarul la sertar, până în 30.05.2017, când i-a luat o nouă declarație „suspectului” Andironi: „Menționez că nu aveam viteză, eram în viteza I (...) Am observat la un moment dat una dintre persoane venind din partea dreaptă a mașinii, trecând prin fața prin partea stângă, după care a plonjat pe capotă în dreptul șoferului. La un moment dat persoana respectivă nu am mai văzut-o” (doc.5)Procuroarea Gavadia Emiliea Elena s-a pensionat în 14.05.2018. Trecuseră trei ani, timp în care infractorul pretindea că eu i-am atacat maşina, iar el a trecut peste mine în spiritul legitimei apărări. În realitate, probele de la dosar arătau că nu i-a atins nimeni mașina până să mă lovească și nu a existat nici un moment în care viaţa lui Andrioni să fi fost pusă în pericol. 


De la mărturie mincinoasă la „orbul găinilor”

În 08.08.2018, Andrioni Alin este reaudiat în calitate de suspect şi declară: Eu atunci în acele momente nu am văzut nici o persoană pe capota mașinii. Devenise evident că scenariul cu „Mortul e de vină” nu mai putea fi susţinut. La data de 10 decembrie 2018, Andrioni este audiat pentru prima dată în calitate de inculpat. „Întrebare: Cu alte cuvinte vreți să spuneți că nu l-ați văzut pe Bocea Mihalache traversând prin faţa maşinii dvs. și apoi pe capota motorului?  Răspuns: Nu, nu l-am văzut, nici nu am ştiut că l-am accidentat; după ce am plecat de acolo am primit un telefon de la Gabi Păun care a spus că Vasile Leordean a omorât un om (fără a spune vreun nume); nu mi-a spus cum” (Doc.6). Din toate declaraţiile pe care inculpatul Andrioni Alin-Constantin le-a dat în faţa organelor de urmărire penală rezultă foarte clar că înainte ca noi să ajungem în şantier, el se afla deja în maşină cu uşile blocate şi că nu a fost ameninţat sau agresat de noi. 
În ultima declaraţie dată la data de 19.07.2019, Andrioni susţine că nu a văzut să fi fost agresate persoanele care-l însoţeau, înainte că el să plece de la locul faptei. „Întrebare procuror: Revenind la momentul venirii celuilalt grup aţi afirmat că nu aţi văzut ce s-a întâmplat în zona autoturismului domnului Leordean, dar aţi văzut ce s-a întâmplat cu membrii grupului dvs., nici cu Păun Gabriel? Răspuns: Nu, nu am văzut. Întrebare domnul avocat Chitic: Dacă dvs. aţi fost agresat în vreun fel înainte de a urca în maşină? Răspuns: Înainte nu. Am fost doar intimidat şi speriat de atitudinea domnilor care îl însoţeau pe domnul Bocea. Întrebare doamna avocat Cerva: Înainte de a pleca de la locul faptei aţi văzut că vreo persoană să fi fost agresată, lovită? Răspuns: Nu, nu am văzut (Doc.7).
Probele de la dosar arată faptul că în data de 24.05.2015, nu a existat nici un fel de ameninţare sau atac iniţiat de noi, care ar fi putut să producă o stare de temere asupra lui Andrioni. Infractorul nu s-a aflat nici un moment într-un pericol real pentru a putea invoca legitimă apărare. Gesturile lui, premeditate și calculate, dovedesc că nu a fost nicio clipă cuprins de panică. 

Andrioni a minţit în cele şapte declaraţii oficiale şi în ieşirile sale publice pe reţelele de socializare, fără să îi pese de consecinţe, cu siguranţa celui ce se ştie protejat. 

Episoade
Episodul 29 - O victorie amară
Procurorii continuă să protejeze infractorul și în instanță, după ce timp de şase ani au încercat să-l scape de judecată prin repetate tentative de clasare a tentativei de omor de pe Râul Alb. La Curtea de Apel Alba, în 19 octombrie 2022, procurorul de şedinţă a pledat pentru o pedeapsă blândă, fără încarcerare, pe motiv că a trecut prea mult timp de la comiterea faptei. Cinismul este înspăimântător fiindcă tocmai Parchetul a tergiversat soluţionarea cauzei din 2015 până în 2021. În plus, procurorul (aşa-zis avocat al acuzării) a cerut instanţei să nu-l lase pe infractor fără permis auto, deoarece acesta nu a mai încercat să omoare şi alţi oameni cu maşina. Nici măcar avocaţii inculpatului nu au avut tupeul să formuleze o astfel de cerere.
Episod 30 - Preşedintele Agent Green de România, apel cu văicăreli şi minciuni desfiinţate în instanţă
Gabriel Păun, preşedintele Agent Green România, s-a dat victima unei tentative de omor şi a pretins daune materiale şi morale în sumă de 234.000 de euro. Instanţa a stabilit că nu există daune materiale în cauză, iar reparaţia morală nu face mai mult de 7.000 de lei, obligându-l pe Păun să plătească 2.500 lei cheltuieli de judecată.
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
FacebookYoutube
© Copyright 2024 Râul Alb