FacebookYoutube
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
MeniuMENIU

Atentatul de la Raul Alb
Episodul 24 - Trambuluina USR-istului Goțiu la fotoliul din Senat

Home » Episoade » Episodul 24 - Trambuluina USR-istului Goțiu la fotoliul din Senat

Activismul murdar de pe Râul Alb l-a dus pe Mihai Goţiu în Parlament, călare pe viitura politică a USR-ului din 2016. Goţiu însuşi recunoaşte că Râul Alb i-a fost trambulină spre fotoliul de senator. În scurta sa carieră politică, activistul s-a remarcat prin somnul „special” de la Casa Poporului şi o lege care limitează românilor accesul în pădure, dar asigură favoruri pentru mercenarii mediului (video 23.1).

Sub comanda lui Mihai Goţiu, propaganda activistă a difuzat peste 30 de articole calomnioase împotriva mea doar pe una din platformele #ecologiste, dar niciodată – nici măcar o singură dată! – nu mi s-a cerut punctul de vedere. Ceea ce au făcut ei acolo nu este jurnalism, ci execuţie publică. Dacă aruncaţi o privire pe linşajul agenţilor eco asupra mea, veţi observa că aproape toate articolele sunt plasate, la intimidare, în preajma unor pronunţări judecătoreşti, cu scopul nedisimulat de a pune presiune pe magistraţi. Orice soluţie favorabilă nouă era etichetată public ca fiind un „abuz” sau „o decizie halucinantă”Au recurs şi la jignirea judecătorului pe care îl acuză de instigare la abuz: „Care-i aici mesajul justiției către ANANP, să nu cumva să mai îndrăznească să-și facă treaba?”Monstruos este faptul că un grup de aşa-zişi „ecologişti” a încercat să ascundă o crimă cu declaraţii și articole mincinoase (Articole România Curată).

 

Ecologism pe bază de şovinism, defăimare şi ură

Haştagistul Dejeu Călin a scris nouă articole împotriva noastră numai pe platforma România Curată în ultimii trei-patru ani. Toate sunt la intimidarea justiţiei. Fiecare e ticsit cu minciuni şi insulte. Niciunul nu conţine şi punctul nostru de vedere. Linşajul a devenit tot mai violent, asta şi pentru că organele de urmărire penală au refuzat să ia în serios sesizările împotriva acestor agenți „eco”. Cele mai recente atacuri au devenit de-a dreptul şovine. Dacă ar fi vrut să facă o păstrăvărie, firmele ABI s-ar fi dus la originea lor, în judeţul Arad, unde nu este zonă de conservare specială a unui parc, şi ar fi făcut una, chiar mai multe, fără să-i disturbe nici o autoritate de mediu şi nici un ONG de mediu. Sau, luând exemplu Maglavitului (nu cel cu sfântul), ar fi mers chiar la „originea primordială” a firmelor ABI, în satul Caraula din judeţul Dolj” (art.1). Şovinismul lui Dejeu ne trimite să creştem păstrăv în localitatea în care m-am născut, la originea primordială”. Ca biolog” ar trebui să ştie că această specie trăiește mai greu la câmpie. Eu nu o să intru, însă, în acest joc al urii şi duşmăniei, dar nici nu pot accepta să mi se interzică să investesc în ţara mea, în localitatea în care locuiesc. Pentru a realiza proiectele am cumpărat peste 20 hectare de teren, încă din anul 2012, în satul Coroieşti, comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara. Planurile Urbanistice P.U.Z. și PUG combat minciuna că terenurile pe care sunt proiectate investiţiile se află în zonă de conservare specială a unui parc. Ele se află efectiv în zonă de dezvoltare durabilă a localităţii. Şovinismul şi înverşunarea lui Dejeu ne demonstrează încă o dată că scopul luptei” nu este mediul, ci eliminarea noastră de la Râul Alb.

 

Crima de pe Râul Alb, trambulina lui Goţiu pentru Senat

Ecologismul a devenit în România paravanul ideal sub care se fac şi se desfac jocuri de interese. Am arătat în episoade anterioare şi vom continua să demonstrăm cu probe că anumite ONG-uri „de Mediu” au desfăşurat o campanie agresivă de dezinformare împotriva noastră, folosind site-uri precum romaniacurata.ro şi de-clik.ro, platforme media construite cu bani publici. În spatele acestor acţiuni de linşaj mediatic se află persoane precum: Goţiu Mihai, Dejeu Călin, Păun Gabriel, Brădăţan Roxana Pencea și Dejeu Luminiţa, activişti din gruparea #REZIST, finanţaţi substanţial prin ONG-uri precum Efectul Fluture, Agent Green, Coaliţia Natură 2000, Societatea de Educație Nonformală şi Socială (SENS) şi Societatea Academică Română​ (doc.1)
De asemenea, trebuie precizat că Goţiu Mihai este verişor cu Dejeu Călin. Cei doi au avut un rol determinant în organizarea acţiunilor îndreptate împotriva proiectelor de la Răul Alb. Aceştia au coordonat propagandă prin care s-a instigat la ura împotriva noastră şi la mobilizarea membrilor grupării, cu care au venit în zona să ne oprească investiţiile. Pentru edificare redăm câteva extrase din declaraţiile fostului senator USR Mihai Remus Goţiu, depoziţii care ilustrează duplicitatea celor care pretind că iubesc dezinteresat natura.
“Întrebare avocat: „V-a preocupat protecţia Râului Alb şi ulterior incidentului din data de 24.05.2015?”
Răspuns: „Da, am urmărit ce se întâmplă cu procesele legate de acest caz, mă refer la anularea autorizaţiei de construire, de asemenea ceea ce am constatat pe Râul Alb a fost unul din motivele pentru care în 2016 am decis să întru în politică, iar în calitate de senator am documentat ce se întâmplă cu toate cazurile de acest gen” (doc.2).
De fapt, Goţiu a minţit în legătură cu documentarea pentru că tot el declară: „În legătură cu microhidrocentrală de la Baru Mare am văzut-o, dar nu am investigat subiectul. Precizez că sesizările pe care le primim în legătură cu construcţiile de microhidrocentrale sunt în număr mare însă nu reuşim să le investigăm pe toate.” (doc.3). Sesizaţi ipocrizia? La câţiva kilometrii de Râul Alb, în aceeaşi arie protejată, în aceeaşi perioadă de timp, un italian construia o microhidrocentrală pe care senatorul USR a vizitat-o, dar n-a investigat subiectul niciodată. Nicio vorbă despre italian, nici ca „activist”, nici ca vicepreşedinte al Senatului României. Dacă dorea cu adevărat să protejeze râurile României de MHC-uri, n-ar fi acţionat cu atâta înverşunare numai împotriva proiectelor noastre. 

 

De la somnul din boschete la "coșmarul" din parlament

Pentru cine nu ştie, Mihai Goţiu face parte din primul val de Salvatori ai României care a ajuns în parlament. În 2016, candidatul USR Cluj – Goțiu Remus Mihai a devenit celebru printr-o fotografie în care apare dormind pe o plajă cu un pet de bere lângă el şi cu un altul sub cap, ceea ce lasă impresia că ar fi fost după o orgie bahică. „Marius Ghilezan scrie atunci pe blogul său: "Poetul Mihai Goţiu se pretinde jurnalist independent. Într-un recent comentariu de pe Voxpublica susţine că trăieşte, printre altele, din obscura bursă “Milena Jesenska”. (…)  A fi jurnalist e o meserie în sine. Şi eu am făcut partizanat politic. Dar mi-a trecut demult. În epoca modernă a presei, dacă ești un jurnalist militant, desigur că devii sluga simbolului sau a celor care ţin sus steagurile. Mihai Gotiu face partizanat în cazul Roşia Montană de mulţi ani. Este evident chiar şi pentru mulţi dintre cititorii lui. Iar atunci când peste 90% dintre articolele pe care le scrii în ultimii cinci ani sunt dedicate unui singur subiect – nu mai eşti nici măcar un jurnalist subiectiv, devii activist” (art.2).

După 2016, Goţiu a trecut de la venitul modest al bursei la indemnizaţia „babană” de senator. Şi-a schimbat şi condiţiile de somn: de la dormitul printre bălării la confortul fotoliului de vicepreşedinte al Senatului. Unui „principiu” i-a rămas, totuşi, fidel: linşajul mediatic. Goţiu Mihai a publicat obsesiv împotriva proiectelor de la Râul Alb. 
 

ACCES INTERZIS în pădure

Ca senator al României, Mihai Remus Goțiu a lăsat în urma sa o lege care îngrădește dreptul  oamenilor de a face drumeții în pădure. Modificările introduse de Goțiu la Codul Silvic1 interzic accesul în pădure cu orice fel de vehicul motorizat (inclusiv cu cele electrice), chiar și pe drumurile forestiere, pe care în mod normal se circulă cu mașini grele. Imaginați-vă ca sunteți în vacanță la munte, în Delta Dunării sau într-o altă zonă turistică din România, unde pădurea este de regulă administrată de mai multe ocoale silvice și arii protejate. Este absurd să ți se condiționeze ieșirea la aer în pădure de aprobările și avizele șefiilor ocoalelor silvice și administratorilor ariilor naturale protejate din zona. Chiar și fără probleme de sănătatea, poate nu ești dispus sau nu poți să parcurgi pe jos distanțe lungi, de zeci de kilometrii, ca să vizitezi obiectivele turistice sau poienițele dragi din pădure. Practic la traseele turistice din golul alpin nu se mai poate ajunge pe cont propriu. (Oricum, față de alte țări civilizate, noi avem foarte puține drumuri publice care străbat pădurile și care ajung la golul alpin.) De acum înainte, vom putea vizita acele locuri mirifice doar însoțiți de ghizi turistici "agreați", care au avizele necesare obținute în baza unor "protocoale". 

 

După cum vedeți (în art.5, litera n) nu se face nici o diferențiere între vehiculele clasice, poluante, și cele ecologice, electrice și individuale precum trotinete, biciclete, cvadricicluri ușoare, care în mod evident nu produc nici un impact negativ asupra mediului. Se poate întâmpla ca cineva din familia dumneavoastră să aibă probleme locomotorii sau să nu se poate deplasa efectiv decât cu un mijloc individual de locomoție, respectiv o bicicleta, o trotinetă, un cărucior pentru persoane cu dizabilități, care sunt propulsate de motoare electrice (cum e și cazul meu). Nu toate persoanele au o condiție fizică suficient de bună pentru a se deplasa pe jos pe traseele turistice montane, există oameni obligați să apeleze la un mijloc individual de deplasare electric. Aceste persoane cu siguranță nu mai pot ieși de pe asfalt să facă călătorii în natură. 

Cam la atât se rezumă MAREA realizare a senatorului USR Mihai Remus Goțiu, din timpul mandatului de la Senat: condiționarea accesului oamenilor în pădure de avizul șefului ocolului silvic, amendament care îngrădește în mod nejustificat drepturile și libertățile persoanei la libera circulație pe drumurile forestiere, pe traseele turistice marcate și omologate destinate publicului. În schimb, trupa lui Goţiu din Parlament a avut grijă să-şi tragă privilegii pentru gaşca lor de # ONG-işti care vor avea voie să se plimbe cu maşina prin pădure pe baza unor PROTOCOALE
Finanțările enorme de care beneficiază membrii acestor ONG-uri și protocoalele pe care le-au încheiat cu instituțiile statului dovedesc clar că așa-zișii ecologiști sunt doar niște instrumente pe care „sistemul" le folosește când are nevoie. Urmărindu-le rezultatul numeroaselor acțiuni de „salvatori" observăm că adevărata lor agenda este diferită de cea a românilor. Nu poți să pretinzi că ne salvezi", când tu în realitate ne îngrădești drepturi și libertăți fundamentale.
În primăvara anului 2021, fostul senator Mihai Goţiu reîncălzea aceeaşi minciună pe care o serveşte public de şase ani, anume că eu m-aş fi aruncat în faţa maşinii. Această aberaţie a fost lansată iniţial de infractorul Andrioni Alin care susţinea că eu aş fi vrut să inchei cu viaţa. Gândiţi-vă că aceste afirmaţii vin din partea unora care pretind că apără interesele societații civile și viaţa Planetei, deşi nu dau doi bani pe viaţa unui om.

Pe parcursul celor opt ani de linşaj asupra mea m-am convins că „ecologismul” lor este doar o lozincă menită să ascundă adevăratul ţel al propagandei care reclamă, contestă, intimidează, ameninţă şi hărţuieşte numai acolo unde are interese bine definite. 

 

Note:

În urma Amendamentele introduse de senator Mihai Goțiu au fost adoptate de Senatul României la data de 03.06.2020, următoarele modificări și completări la Codul Silvic: la Art.5, după litera m) a fost introdusă o noua literă - n) promovarea și protecția rolului sanogen, educativ, turistic, sportiv și recreativ al pădurii și accesibilității ei în asemenea scopuri pentru populație în mod nemotorizat;

La art.54, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alin. (3) și (4), cu următorul conținut:

(1) Accesul public pedestru în pădure este permis pe răspunderea celui care intră în pădure numai în zone amenajate, pe trasee și poteci marcate în acest sens, pe drumurile forestiere și în pădurile cu funcții de protecție, predominant sociale.

(2) Accesul public în fondul forestier național cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepția activităților sportive, de recreere și turism organizate, care se pot practica pe drumurile forestiere sau pe trasee special marcate și omologate, numai cu acordul:

a) șefului ocolului silvic, în cazul administrării;

b) proprietarului, cu avizul șefului ocolului silvic, în cazul asigurării serviciilor silvice.

(3) În cazul organizațiilor neguvernamentale, accesul în fondul forestier cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este permis doar în urma semnării unui protocol cu administratorul, în cazul fondului forestier proprietate publică a statului, sau cu administratorul/proprietarul, în cazul fondului forestier proprietate privată

Episoade
Episodul 25 - Băieţii păreau „normali", dar i-a stricat MEDIUL
Raidurile activiştilor sunt prezentate de procurori, pe baza unor alegaţii şi ambiguităţii manipulatorii, drept adevărate acte de eroism civic. Diversiunea avea scopul de a legitima acţiunea criminală a lui Andrioni. Aşa au apărut (retroactiv, după trei ani) mărturii mincinoase cum că eu aş fi vrut cu tot dinadinsul să mă sinucid sub roţile maşinilor conduse de hărţuitorii mei. Aberaţia a fost preluată „din zbor” de organele de urmărire penală şi de propaganda haştagistă, care au pus mână de la mână pentru a construi artificial o poveste cu parfum de credibilitate.
Episodul 26 - Ultimul colac de salvare aruncat infractorului
Împinşi de la spate de judecătorii de Drepturi şi Libertăţi prin două somaţii, procurorii au fost obligaţi să emită actul de inculpare faţă de „#ONG-ist” la finalul anului 2018. Dar tergiversările au continuat până în 2021, când presa centrală avertiza că se pune de o muşamalizare. După o dramoletă jucată în tandem cu infractorul, procurorul Mihai Eduard Ilie a întocmit un rechizitoriu prin care îi acordă inculpatului circumstanţe atenuante privind depăşirea limitelor la legitima apărare (simularea fricii). A fost ultimul colac de salvare aruncat de procurori celui care a comis cu „sânge rece” tentativa de omor asupra mea
Episodul 27 - Rechizitoriul, o cale de scăpare pentru infractor
Dosarul s-a întors la Parchet, după ce instanța a constatat neregularități în rechizitoriul întocmit de procurorul Ilie Eduard Mihai. Ceea ce părea o simplă formalitate s-a transformat într-o nouă etapă de mușamalizare a cazului. În mod surprinzător și nefiresc, dosarul a fost repartizat fără nicio explicație unui alt procuror care nu lucrase nici măcar o zi la caz. Marius Iacob, cel de al patrulea procuror de caz, l-a scos artificial din dosar pe Agent Green și a creionat pentru Andrioni o cale să-l scape de pușcărie.
Episodul 28 - „Regretele” călăului care m-a strivit sub roţile bolidului său
Timp de şase ani, Andrioni nu a recunoscut nici o clipă tentativa de omor. Şi nici regrete n-a avut. Ba, dimpotrivă! După cum se poate citi şi în mesajul publicat de pe contul său de facebook. Andrionl Alin Constantin: „Acel mic interlop din Arad, Bocea Mihalache, cercetat şi prin zona respectivă pentru şantaj şi ameninţare, sper să fie ridicat cât mai curând posibil de către DNA cu tot cu scaunul cu rotile!!! Acel criminal împreună cu alte 9 gorile, au atacat maşina noastră într-un mod..., mai mult decât barbar... Ca, în timp ce ne retrăgeam a căzut ca un prost de pe capota pe care sărise pentru a ne sparge parbrizul... este exclusiv problema lui de încheiere a conturilor cu viaţa! Asemenea derbedei nu vor distruge niciodată acest râu... atâta timp cât voi respira aerul RETEZATULUI! Această mascaradă se va finaliza curând... iar celor care ne-au atacat în munte... le garantez că îi voi freca prin instanţă toată viaţa lor... până îşi vor toci roţitele la cărucior !!!
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
FacebookYoutube
© Copyright 2024 Râul Alb