FacebookYoutube
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
MeniuMENIU

Atentatul de la Raul Alb
Episodul 14 - Favorizarea infractorului, pas cu pas

Home » Episoade » Episodul 14 - Favorizarea infractorului, pas cu pas

Autorul tentativei de omor nu a fost reţinut, aşa cum se procedează pentru o faptă săvârşită cu violenţă, şi nici nu a fost căutat de anchetatori, deşi fugise de la locul faptei. Odată cu primele ordonanţe emise de procurorul Dorel Herban, anchetatorii au acţionat cu dublă măsură, prelevând probe de la o singură parte, favorizând în acest fel gruparea care a provocat violenţele pe Râul AlbAceastă practică a continuat pe tot parcursul cercetării penale. (video 14.1)

Despre Andrioni Alin nu se ştie nimic oficial de la ora 13:00 până în jurul orei 17:00 când apare prezent la sediul Poliţei Haţeg unde îi este expertizată maşina. În această perioadă de timp activiştii au ticluit probe, după cum arătam în episoadele anterioare, iar organele de cercetare penală erau acolo şi colaborau nemijlocit cu făptuitorii. Lui Andrioni Alin – şoferul care a trecut cu maşina peste mine şi a fugit de la locul fapte - nu i-au prelevat probe biologice pentru testarea alcoolemiei, deşi anchetatorii ştiau că el a fost la o petrecere în noaptea de dinaintea tentativei de omor. Andrioni a declarat în faţa procurorului că şi-a sărbătorit ziua de naştere la o pensiune din Retezat. Aşadar, existau „suspiciuni rezonabile” să fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice când m-a târât pe sub roţile jeepului său. Chiar şi expertizarea maşinii a fost... 

 

... o afacere fără martori, la mica înţelegere 

În legătură cu examinarea autoturismului implicat în tentativa de omor se pot constata mai multe nereguli, începând cu ordonanţele procurorului care dispune: „Efectuarea percheziţiei vehiculului pentru teren accidentat, marca Hyunday Galloper, cu trei uşi, de culoare bleumaren, cu partea inferioară a portierelor şi aripilor de culoare gri” (doc.1). Din aceste precizări vedem că nu au fost indicate locurile relevante de pe caroseria maşinii, în condiţiile în care se ştia deja cu certitudine că maşina trecuse peste mine. Normal era să se ridice probe din locurile în care am avut contact cu maşina: bara din faţă şi de pe sub maşină, pe unde am fost rostogolit şi frecat de caroserie. Din aceste zone nu s-au prelevat probe, în condiţiile în care se ştia că s-au găsit urme proaspete de sânge pe sol la orele 13:30, când a fost făcută cercetarea la faţa locului. În planşele Foto nr. 25-26 se poate observa că pe maşină erau montate în partea din faţă o bară de protecţie din inox (bull-bar), unde a fost descoperit un fragment de urmă papilară care confirmă că am fost cu mâinile pe acea bară. Poliţiştii criminalişti din cadrul IPJ Hunedoara au făcut examinarea autoturismului în curtea poliției din Hațeg și au întocmit procesul-verbal între orele 20:40 - 21:40.

De asemenea, în imaginile filmate de Weidinger Gerit din interiorul mașinii se vede că am avut mâinile pe acele bare din faţa maşinii şi că m-am ţinut tot timpul de ele din momentul în care am fost luat pe capotă până când am fost trântit sub maşină (doc.2). Aceste elemente au fost neglijate, dar asta nu-i tot. Expertiza autoturismului nu s-a făcut în prezenţa avocatului nostru - Paşca Mihai, care avea depusă împuternicirea de reprezentare şi asistenţă în faţa organelor de poliţie (doc.3). Potrivit procesului verbal încheiat de către inspector Groza Ștefan Bogdan, din cadrul IPJ Hunedoara, expertiza s-a făcut doar în prezenţa făptuitorului, asistat de avocatul său. Fără nici un martor şi în absenţa vreunui reprezentant al părţii vătămate. Atenţie!, vorbim despre un dosar deschis pentru tentativă la infracţiunea de omor, în care „arma crimei” este supusă examinării doar în prezenţa infractorului şi a apărătorului său.

 

Prostia lasă amprente pe firul anchetei

Poliţiştii nu au respectat nici măcar acele indicaţii sumare oferite de procuror în ORDONANŢĂ, unde spune că am fost accidentat „cu partea inferioară a portierelor”. Examinatorii nu dau nici o informaţie despre această parte a vehiculului, în schimb sunt prezentate cu lux de amănunte detalii despre amprentele lăsate pe geamuri şi uşi. De parcă victima tentativei de omor ar fi fost maşina care m-a accidentat. 

Stupefiant este că, deşi au prelevat amprente, „organele” nu au încercat să afle ale cui sunt. Nimeni, niciodată, nu a fost amprentat în vederea unei confruntări cu probele prelevate. Foarte probabil, anchetatorii şi-au dat seama că amprentele de pe jeep nu pot fi ale noastre. Toate zgârieturile şi loviturile de pe caroseria maşinii au fost făcute cu corpuri dure, dar dovezile arată că persoanele care au fost la faţa locului nu aveau nimic în mâini când s-a produs tragedia. ​Abia după ce jeepul a trecut peste mine, cei care mă însoțeau au strigat la şofer pentru a-l atenţiona să oprească şi, mai apoi, au alergat după maşină aruncând cu pietre. Or, vehiculul se îndepărtase deja şi nu aveau cum să-l mai zgârie sau să-l lovească din lateral, așa cum arată planșele foto.

 

Zgârieturile care apar în planșele foto din procesul-verbal întocmit de politiștii criminaliști nu au fost făcute la fața locului. Felul în care a decurs expertizarea maşinii mă îndreptăţeşte să prsupun că​ Andrioni și-a vandalizat mașina înainte să ajungă cu ea la poliție, ca să-și justifice actul criminal.​ De ce procurorii și polițiștii au „omis” să întrebe martorii cine și cu ce a lovit mașina la locul faptei? De ce nu au cercetat unde și în ce scop a fost distrusă mașina după ce a părăsit scena tentativei de omor?

Pentru oricine e dispus să analizeze corect datele problemei devine evident că ancheta neterminată a amprentelor și a zgârieturilor de pe maşină au servit doar pentru a sugera că noi am fi vandalizat jeepul infractorului. 

 

Episoade
Episodul 15 – Complici la ticluirea probelor
Audierile la sediul Poliţiei Haţeg au început duminică seara în prezenţa procurorului Herban Dorel. Televiziunile vuiau: „Cum au vrut mafioţii să-i omoare pe jurnaliştii străini”. ADEVĂRUL este că: N-a fost nici un jurnalist străin acolo, iar tentativa de omor s-a comis asupra mea! Leordean Vasile a recunoscut că a provocat violențele. Dar, public, eram deja condamnaţi şi organele de urmărire penală au început ancheta ca şi cum ar fi fost de datoria lor să confirme „sentinţa” dată de propaganda „eco".
Episodul 16 – Un dosar făcut din pix mai rău ca la Miliţie
În seara zilei de 24 mai 2015, la câteva ore după săvârşirea tentativei de omor, a fost „fabricat”, retroactiv, artificial şi „din pix”, Dosarul penal nr. 456/P/2015 privind infracţiunea de lovire sau alte violenţe asupra lui Sălăşan Luca. Poliţiştii pretind că faptele s-ar fi petrecut în data de 17 mai 2015, însă nu există nicio probă certă care să confirme presupusa infracţiune. Dosarul a fost clasat după câteva zile, dar procurorii s-au raportat la el în cercetarea actului criminal comis asupra mea, cu scopul de a arăta că aşa-zişii ecologişti mai fuseseră agresaţi de noi cu o săptămână în urmă.
Episodul 17 - Patru zile de Breaking Fake News cu Râul Alb
La sediul Poliţiei Haţeg rula linşajul mediatic împotriva noastră pe un televizor amplasat în holul instituţie. Audierile procurorului Herban au ţinut până în zorii zilei de luni, 25 mai 2015, dar agresorii „eco” au fost lăsaţi să plece acasă puţin după miezul nopţii. Satisfăcut de decizia procurorului, autorul tentativei de omor a făcut gest obscen cu degetul în direcţia martorilor noştri, iar Păun Gabriel a mers de la Poliţie direct la un post de televiziune unde se difuzau filmările sale. Au urmat trei zile de Breaking Fake News cu Râul Alb în care eu am fost executat public în stil mafiot
Episodul 18 - Mesajul Premierului, un ordin de execuție
După trei zile de linșaj mediatic asupra mea, dezinformarea opiniei publice a devenit politică oficială de stat prin intervenția premierului Victor Viorel Ponta. Şeful Executivului a lansat un mesaj care avea să determine, implacabil, cursul mincinos al anchetei
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
FacebookYoutube
© Copyright 2024 Râul Alb