FacebookYoutube
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
MeniuMENIU

Atentatul de la Raul Alb
Episodul 12 - Ticluirea probelor, între absurd şi ticăloşie

Home » Episoade » Episodul 12 - Ticluirea probelor, între absurd şi ticăloşie

Agenții „eco” au dezlănţuit un amplu proces de dezinformare, imediat după ce eu am fost zdrobit sub maşina cu care Andrioni Alin a fugit de la locul faptei. Trei agenţi eco au apelat serviciul de urgenţă 112, raportând informaţii false cum că Păun Gabriel e pe moarte şi alt ecologist a fost ucis în bătaie de către noi. Manipularea a prins. Câteva ore mai târziu, când Păun a apărut viu şi nevătămat la TV, nimeni nu a mai cercetat minciunile alarmiste lansate strategic prin „112”. Propaganda # îşi aranjase terenul pentru a mă transforma din victimă în atacator. (video 12.1)

În Episodul 9 am văzut, cronologic, momentul tentativei de omor. Totul a durat câteva secunde, după cum reiese chiar din filmarea făcută de Păun. După fuga infractorului Andrioni Alin, Păun Gabriel a continuat să filmeze evenimentele de undeva din lateral, el fiind la câţiva metri distanţă de locul tentativei de omor. Aşadar, agresarea asupra lui nu s-a produs „instant”, cum mincinos declara public a doua zi: „au început să ne bată instant, fără avertisment, fără întrebare, fără să ne spună cine sunt sau să ne întrebe cine suntem și ce facem acolo. Direct pumni și picioare…”. 

 

Demascat de propria-i filmare

După descompunerea fotogramă cu fotogramă a filmării lui Păun, pe fotograme se vede foarte clar că el nu a fost agresat „instant”. Imaginile arată că Lascu Cornel şi Antal Andrei se aflau lângă mine când am coborât din ATV. În continuare eu m-am îndepărtat de Leordean Vasile, în timp ce Păun Gabriel ne filma de undeva din lateral. După ce am fost zdrobit de maşină, când eu eram la pământ, cei doi „localnici” pot fi observaţi cum se deplasau după maşina lui Andrioni Alin care părăsea locul faptei. Abia după acest episod îl vedem pe Lascu Cornel că se îndreaptă spre Păun Gabriel. Înainte ca Lascu să ajungă la el, se vede cum Păun s-a lăsat la pământ și filma în continuare. Imaginile arată faptul că Lascu Cornel şi Antal Andrei l-au agresat pe Păun Gabriel după ce s-a produs tentativa de omor. Sunt reacţii ca urmare a emoţiilor puternice produse de fapta lui Andrioni Alin

 

Fuga de la locul faptei

Câteva secunde mai târziu se aude cum cei doi i-au cerut lui Păun să nu părăsească locul faptei:
Păun Gabriel:  Plec! Nu am ştiut ce-i aici!
Persoană: Treci înapoi! 
Păun Gabriel: Doamne! Sunt jurnalist, nu poţi să mă tratezi aşa! 
Persoană: Treci! Treci!
Păun Gabriel: Nu poți să…spui!... Nu… chem poliţia…
Persoană: Treci înapoi!
Păun Gabriel: Nu. Chemăm poliția
Persoană: Dă-i drumul în maşină şi treci înapoi! 
Păun Gabriel: Băi, n-am ştiut ce-i aici!
Persoană: Dă-i drumu’ şi treci înapoi!
Păun Gabriel: Nu plec nicăieri, sunt aici în sat! 
(doc.1).
După dialogul de mai sus, la ora 13:14, Păun a părăsit locul tentativei de omor fără nici un fel de alte incidente. Șapte minute mai târziu el lansase deja primul mesaj dintr-o serie de trei informări mincinoase, transmise unor prieteni cărora le cerea să sune la Serviciul de Urgenţe 112 şi să anunţe că este rănit grav (cu hemoragie internă) şi că se află într-o zonă fără semnal (?!). Cum a trimis Păun mesajele dacă nu avea semnal? De ce nu a apelat el serviciul de Urgenţe? Faptele demonstrează foarte clar că în acele momente el a acţionat, lucid, cu premeditare, după un scenariu bine pus la punct din care opinia publică trebuia să afle că o echipă de „investigatori”, printre ei şi jurnalişti străini, a fost atacată cu sălbăticie şi că un activist a fost ucis (înjunghiat). Mesajele lui Păun Gabriel au provocat panică şi derută în serviciul de Urgenţe 112.

Explicaţie foto: Teodora Sinculeţ, activist de mediu, fost candidat USR-PLUS pentru Parlament, numită în august 2022 consilier al ministrului Costel Alexe la Mediu. 

La ora 13:21, Sinculeţ Teodora, din Reşiţa, a sunat la 112 spunând că a fost contactată de Păun Gabriel care i-a transmis că „au fost atacaţi şi unul dintre colegi este mort, iar el are hemoragie internă”. Femeia a dat coordonatele locului din care a sunat Păun, de unde reiese că el se afla pe drumul dintre Coroieşti şi Râul Mic, adică fix pe traseul pe care veneau la acea oră echipajele de intervenţie ale Poliţiei, Ambulanţei şi SMURD. Sinculeţ Teodora a mai spus operatoarei 112 că Păun şi-a închis telefonul şi stă singur ascuns într-o curte (audio 112).
De ce să fugi din calea Ambulanţei, dacă pretinzi că ai hemoragie internă? De ce să te piteşti din faţa echipajelor de poliţie, dacă susţii că „atacatorii” te urmăresc? Mai mult, chiar şi după ce poliţia şi jandarmii preluaseră controlul pe Râul Alb, Păun continua să transmită prietenilor mesaje alarmiste. Astfel, la ora 14:00, Lazăr Emanuel Constantin, din Sibiu, sună la 112 şi solicită un echipaj SMURD la Coroieşti pentru că Gabriel Păun a fost bătut şi este într-o stare foarte gravă, iar un alt activist a fost înjunghiat şi a murit. De asemenea, jurnalistul Befu Daniel, de la România Curată, a sunat la serviciul de urgenţe 112, la ora 14:21, şi a spus că a fost contactat de Păun Gabriel, care i-a comunicat că au fost bătuţi acolo şi unul dintre ei a murit(doc.2). Care „ei”? Din mesajul jurnalistului se înţelege că ar fi vorba despre un activist de mediu, deşi realitatea era exact pe dos: eu eram victima tentativei de omor. 

 

Aiureli despre camera ascunsă

Cei trei agenți „eco” care au filmat evenimentele – Andrioni Alin, Păun Gabriel şi prietena lui din Austria, au părăsit locul faptei înainte să intervină Ambulanţa şi Jandarmeria. În mod inexplicabil, la dosar nu există o prezentare cronologică a faptelor din care să aflăm, minut cu minut, ce au făcut fugarii de la ora 13:03 – când a fost semnalată tentativa de omor, până seara în jurul orei 20:05 - când a început audierea lui Păun Gabriel la sediul Poliţei Haţeg. Se ştie precis că Andrioni (având-o ca pasager pe Weidinger Gerit care filma) a trecut cu maşina peste mine la 13:00, după care şi-a continuat drumul, fără să meargă direct la Poliţie cum ar fi fost normal. Inculpatul pretinde că i s-a părut a fi urmărit de o maşină violet, motiv pentru care a decis să oprească undeva pe drum pentru a ascunde camera video într-un tufiş, „pentru a salva probele”.

Explicaţie foto: Weidinger Gerit, agentă de influenţă din Austria plătită pentru a se implica în diferite campanii.

Iată ce spune tânăra din Austria în declarația dată în fața organelor de cercetare penală
Întrebare: Ce s-a întâmplat cu materialul filmat?
Răspuns: Am plecat cu mașina și ne-am temut foarte tare că vor veni după noi și ne vor lua camera și am ascuns-o lângă un copac.​

Întrebare domnul avocat Chitic: Pe înregistrarea video se aude cum martora spune: O Dumnezeule, Dumnezeule! Ai trecut peste el! Care sunt motivele pentru care ați spus asta?
Răspuns: În toată întâmplarea de acolo am văzut cum cineva cu mâinile pe capotă a alunecat de pe mașină și atunci m-am gândit că se putea să fi căzut sub mașină"(doc.3).

Aberaţia cu ascunsul camerei e colosală! De ce să opreşti şi să cobori din maşină când eşti urmărit? Nu era mai firesc ca Andrioni să meargă „aţă” la Poliţie știind că a trecut cu mașina peste un om? Ce motiv avea să rişte o plimbare prin boscheţi ca să dosească nişte filmări pe care voia să le predea Poliţiei? De la locul tentativei de omor până în oraşul Haţeg sunt 17 kilometri, care se fac cu maşina în doar 19 minute. De ce nu a mers direct, fără oprire? De asemenea, fugarii ar fi putut opri la primul post de poliţie aflat în drumul lor, la cinci kilometri distanţă. (Mai aproape decât tufişul în care au ascuns camera video.) Aparent, oprirea nu are nicio logică. În realitate, intenţia lor nu era să predea camera poliţiei, ci să ascundă filmarea pentru a fi editată, ticluită în avantajul lor şi difuzată prin metode specifice. Ceea ce s-a şi întâmplat după câteva ore.
În timp ce Păun stătea ascuns şi manipula cu mesaje, ceilalţi doi fugari lasă impresia că au intrat şi au ieşit din sediul Poliţiei Haţeg ca de la cârciumă. Tânăra din Austria spune că a plecat de la Poliţie să-şi recupereze camera de filmat pe care o ascunsese în bălării cu câteva minute mai înainte de a se prezenta la sediul Poliţiei. De asemenea, ea spune că era preocupată să-l recupereze şi pe „Agent Green”, astfel că un poliţist a condus-o până la o staţie de taxi din Haţeg. Vi se pare normal? Cum de nu a cerut poliţiştilor să o însoţească? Răspunsul e simplu: în acele momente, activiştii erau preocupaţi de tăinuirea şi editarea filmărilor.  

 

Scandal ,,eco" și la Spitalul Hațeg

La ora 14:50 Păun Gabriel este înregistrat la UPU Haţeg. Apoi, timp de două ore nu se mai ştie nimic despre el, dar la ora 17:15 e consemnat un episod în stilul caracteristic „Scandal Agent Green”. Cadrele medicale sunt agresate cu metode specifice de „inocenţii” apărători ai planetei: „în salonul pacientului se filmează de către persoane fără a avea acordul instituţiei – se solicită Poliţia 112 pentru rezolvarea situaţiei”. Alt scandal, alte filmări făcute în aşa fel încât să-şi pună victimele într-o lumină defavorabilă în fața opiniei publice. Scopul scandalului de la Spitalul Haţeg era de a pune presiune pe medici. Activiştii ar fi vrut ca doctorii să confirme cu acte ceea ce ei dădeau ca ştire prin prietenii din presa ONG-istă. Păun pretindea că „nişte uriaşi” i-au rupt coastele în bătaie, dar pe radiografie nu apăreau fracturile. Scandalul a dus la o soluţie de compromis, în coadă de peşte. Medicii au pus concluzie de: „Posibilă fractură fără deplasare”. La ora 17:35 Păun pleacă din Spitalul Haţeg. Manipularea îşi atinsese obiectivul. Abia peste două zile, la reinterpretarea radiografiilor, medicul legist a infirmat categoric diagnosticul de „coaste rupte” pe care şi l-a (im)pus Păun. Legistul a stabilit că: „nu se evidenţiază traiecte de fractură”(doc.4).

 

Propaganda # m-a transformat din victimă în atacator 

La fel ca ceilalţi fugari, nici Păun Gabriel nu a mers direct la Poliţie. Mie îmi este foarte clar că Păun Gabriel s-a sustras urmării penale în primele ore pentru a edita filmările făcute în timpul tentativei de omor. Din declaraţiile lor deducem că Păun​ s-a întâlnit mai întâi cu Weidinger Gerit şi cu avocatul Tudor-Tudoran Bogdan-Ioan, după care au descărcat și prelucrat filmările pe un computer. Colajele contrafăcute au fost trimise unor apropiaţi din presă, care le-au postat pe rețelele de socializare la câteva ore după tentativa de omor comisă asupra mea. În titlul filmulețelor editate apărea că ei au fost atacați la Râul Alb și că Păun este victima unei tentative de omor, ceea ce e complet fals.  

În după-amiaza acelei zile de duminică ,,scandalul" de la Râul Alb a fost analizat şi judecat în spaţul public pe baza acestor colaje mincinoase. Aceleași colaje au ajuns la organele de anchetă abia după câteva zile de la primele declarații date în fața procurorului.

Episoade
Episodul 13 - Filmulețele contrafăcute au „dictat” cursul anchetei
Imediat cum a plecat de la locul faptei, Păun Gabriel a început să dezinformeze autorităţile şi opinia publică cu privire la cele întâmplate pe Râul Alb. A minţit în legătură cu prezenţa sa „întâmplătoare” pe Râul Alb şi a minţit în legătură cu faptul că a fost bătut „instant” când am ajuns în şantier.
Episodul 14 - Favorizarea infractorului, pas cu pas
Autorul tentativei de omor nu a fost reţinut, aşa cum se procedează pentru o faptă săvârşită cu violenţă, şi nici nu a fost căutat de anchetatori, deşi fugise de la locul faptei. Odată cu primele ordonanţe emise de procurorul Dorel Herban, anchetatorii au acţionat cu dublă măsură, prelevând probe de la o singură parte, favorizând în acest fel gruparea care a provocat violenţele pe Râul Alb. Această practică a continuat pe tot parcursul cercetării penale.
Episodul 15 – Complici la ticluirea probelor
Audierile la sediul Poliţiei Haţeg au început duminică seara în prezenţa procurorului Herban Dorel. Televiziunile vuiau: „Cum au vrut mafioţii să-i omoare pe jurnaliştii străini”. ADEVĂRUL este că: N-a fost nici un jurnalist străin acolo, iar tentativa de omor s-a comis asupra mea! Leordean Vasile a recunoscut că a provocat violențele. Dar, public, eram deja condamnaţi şi organele de urmărire penală au început ancheta ca şi cum ar fi fost de datoria lor să confirme „sentinţa” dată de propaganda „eco".
Episodul 16 – Un dosar făcut din pix mai rău ca la Miliţie
În seara zilei de 24 mai 2015, la câteva ore după săvârşirea tentativei de omor, a fost „fabricat”, retroactiv, artificial şi „din pix”, Dosarul penal nr. 456/P/2015 privind infracţiunea de lovire sau alte violenţe asupra lui Sălăşan Luca. Poliţiştii pretind că faptele s-ar fi petrecut în data de 17 mai 2015, însă nu există nicio probă certă care să confirme presupusa infracţiune. Dosarul a fost clasat după câteva zile, dar procurorii s-au raportat la el în cercetarea actului criminal comis asupra mea, cu scopul de a arăta că aşa-zişii ecologişti mai fuseseră agresaţi de noi cu o săptămână în urmă.
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
FacebookYoutube
© Copyright 2024 Râul Alb