FacebookYoutube
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
MeniuMENIU

Atentatul de la Raul Alb
Episodul 10 - Cercetarea de la faţa locului, o fărâmă de normalitate la dosar

Home » Episoade » Episodul 10 - Cercetarea de la faţa locului, o fărâmă de normalitate la dosar

Cercetarea la faţa locului a început după o jumătate de oră de la comiterea tentativei de omor. Aşadar, organele de cercetare penală au ajuns la fața locului imediat, unde urmele incidentului erau nealterate. La locul faptei se mai aflau trei agenți „eco” (Leordean Vasile, Sălăşan Luca, Leordean Sara) şi patru localnici (Coman Nelu, Coman Neluțu, Lascu Cornel şi Vinţonescu Gabriel). Toţi fuseseră martori oculari ai infracţiunii și aveau proaspătă în minte imaginea celor întâmplate. Toți au fost sinceri în acele momente și au prezentat exact desfășurarea evenimentelor (video 10.1).

 

Martorii confirmă cruzimea faptei.

Mărturia din filmarea înregistrată de jandarmii care au ajuns primii la fața locului ilustrează starea în care se aflau toți cei ce asistaseră la tentativa de omor comisă asupra mea. Faptele erau clare (video 10.2). Declarație Coman Alin Ștefan: „Bocea Mihalache a încercat să stea de vorbă cu șoferul autoturismului Hyundai, respectiv cu Andrioni Alin. Bocea Mihalache s-a poziționat în lateral dreapta la Hyundai. În momentul în care Bocea Mihalache s-a apropiat, conducătorul auto al autoturismului Hyundai, despre care am aflat că se numește Andrioni Alin, a plecat de pe loc, a virat dreapta, a derapat, l-a luat pe Bocea Mihalache pe capotă și a trecut cu roata dreapta față peste Bocea Mihalache. Hyundai-ul s-a deplasat în continuare spre sat. În momentul în care a plecat Hyundai-ul, Bocea Mihalache a pus mâinile pe capota autoturismului pentru a se feri (doc.1).

 

Singura cercetare „pe bune”

Din procesul-verbal de cercetare la față locului rezultă că fiecare dintre cei prezenți a indicat: „cu precizie, locul de unde a plecat Andrioni Alin cu mașina, traseul acesteia, locul unde m-a lovit și distanță până unde m-a târât sub autoturism, după care a fugit”Organele de cercetare penală au întocmit schița generală a locului faptei pe baza declaraţiilor martorilor şi a urmelor existente pe teren (doc.2). Privind această schița și planșele foto, putem vedea că eu am plecat de lângă Leordean Vasile spre mașină condusă de Andrioni. În momentul în care am ajuns în dreptul roții din dreapta-față mașina a virat brusc spre mine, tăindu-mi calea. În planșă foto nr. 26, întocmită de polițiștii criminaliști, se văd roțile din față virate la maxim spre dreapta (doc.3). Primul instinct a fost să mă retrag 2-3 pași, dar nu am reușit să mă feresc din calea mașinii deoarece șoferul a accelerat în acel moment și m-a luat pe capotă. Declarațiile martorilor și măsurătorile făcute după urmele de la fața locului confirmă că am fost luat pe capotă și târât cu picioarele de pământ pe distanța de 7,20 metri, după care am fost băgat și rostogolit pe sub mașină pe o distanță de 6 metri. 

 

Din filmările și fotografiile realizate la față locului, care sunt probe la dosar, se vede că în zonă nu erau obstacole, iar vizibilitatea era foarte bună. Șoferul, dacă avea cea mai mică intenție să mă evite, putea să iasă de pe terenul meu drept în față în drumul comunal sau putea să vireze la stânga, să plece nestingherit. Acesta, însă, a ales să vireze spre mine și nu a frânat nici un moment. Organele de urmărire penală nu au găsit urme de frânare la fața locului. Mai mult, cei care mă însoțeau și Weidinger Gerit - din interiorul mașinii, au strigat la șofer să oprească înainte să treacă peste mine cu mașina. Fapt confirmat de polițiștii criminaliști, în procesul-verbal întocmit cu ocazia examinării filmului făcut de Weidinger Gerit (planșele fotografice nr. 30 și 31): Bocea Mihalache se afla în partea din stânga-față a autoturismului Hyundai Galloper, aplecat peste capotă, timp în care în autoturism se aude vocea numitei Weidinger Gerit: Oh!!!  Autoturismul rulează în continuare, iar în timp ce se observă cum numitul Bocea Mihalache se află tot în această parte a autoturismului, la colțul capotei din partea stângă-față(în fața șoferului), iar numita Weidinger Gerit are următoarea reacție verbală„Shit! (n.l. traducere: La dracu)…Shit, shit (n.l. La dracu! La dracu!)…hăăă! O my God! O my God! O my God! (n.l. traducere: Dumnezeule! Dumnezeule! Dumnezeule!)… O my God! (n.l. traducere: Dumnezeule!)...(doc.3).
De aceea, infractorul nu poate invoca faptul că nu m-a văzut pe capota mașinii și că nu a auzit strigătele de disperare din jurul său. La fel, nu poate spune că nu a văzut când m-a băgat sub mașină sau că nu a simțit când a trecut peste mine, în condițiile în care din imagini se vede că nu erau gropi sau denivelări în zonă.

 

Dovezi că Andrioni a trecut cu mașina peste mine

Roţile bolidului condus de infractor au lăsat urme pe hainele purtate de mine în ziua tentativei de omor. Sunt dovezi indubitabile care arată că Andrioni a trecut cu maşina peste mine. Prin ordonanța procurorului de caz, emisă in 24.05.2015, s-a dispus „predarea articolelor de îmbrăcăminte purtate de Bocea Mihalache pe timpul produceri tentativei de omor”. Polițiștii criminaliști au înregistrat dovada de predare a obiectelor şi au întocmit planșa fotografică cu fotografii judiciare, după care au consemnat într-un proces-verbal cele constatate (doc.4)De aici aflăm că: „Foto nr. 1-2: Reprezintă vesta de culoare kaki din material tip tercot, cu înscrisul pe partea interioară „Blaser", ce prezintă urme de tăiere pe toată lungimea în partea superioară, în zonele corespondente umerilor, cu urme de sol în partea inferioară-dreapta, unde se observă o astfel de urmă cu lățimea de circa 18 cm, orientată oblic, pe direcția buzunarului cu fermoar, mai pronunţată pe suprafaţa de la marginea vestei până la acest buzunar, ce se continuă până la zona corespondentă sub braț. Această urmă are caracter specific de presare-pliere”. De asemenea, pe tricou apar urme de substanță de culoare brun-roșcată și urme de vegetație, iar aspectul acestor urme este specific de presare-pliere (foto 3-4). La fel şi în foto 5 pantalonii prezintă urme de sol, relevante fiind urmele de pe partea laterală-exterioară a cracului drept, cu aspect de presare pliere.

 

De altfel, nimeni din cei aflaţi la faţa locului nu a contestat felul în care am fost zdrobit sub roţile bolidului condus de Andrioni. Chiar și însoțitorii infractorului au arătat „cu precizie” detaliile infracțiunii: ”am solicitat numiților Coman Nelu, Lascu Cornel, Vițonescu Petru Gabriel, Coman Nelu jr, Leordean Vasile Ioan, Sălăşan Luca și Leordean Sara Mădălina să ne indice locul unde a fost oprit autoturismul condus de numitul Andrioni Alin Constantin, locul unde a fost lovit numitul Bocea Mihalache precum și locul până unde victima a fost târâtă sub autoturism. Persoanele mai sus menționate au fost de acord cu această activitate și au indicat cu precizie cele solicitate, se arată în procesul verbal de cercetare la fața locului. La final, actul este însușit prin semnătură de toți: „Părțile prezente nu au de făcut obiecțiuni cu privire la modul în care s-a făcut constatarea și nici cu privire la cele consemnate mai sus” (doc.5). Ulterior, Andrioni şi câţiva „experţi” au susţinut că nu am fost strivit sub roţile bolidului, dar amprenta pneurilor de pe hainele mele nu poate fi ştearsă cu teorii şi minciuni. Dovada a rămas şi este evidentă pentru oricine, mai puţin pentru cei care au lucrat la muşamalizarea tentativei de omor.

Cercetarea de la faţa locului a fost singurul moment în care ancheta s-a desfăşurat corect, cu onestitate. La scurt timp după aceea, se pare că organele de urmărire penală au primit ordinul de „înălbire” a criminalului pentru că datele prelevate de la fața locului au fost interpretate greșit în mod voit.

 

Episoade
Episodul 11 - Voluntari la deturnarea anchetei
Pentru a înțelege abuzurile care au urmat după tentativa de omor de la Râul Alb e bine să ne amintim contextul: era în 2015, anul în care dreptatea se înfăptuia în numele ”interesului național” din sufrageria generalului Gabriel Oprea, pe atunci ministru de Interne. Cei care au reușit să înțeleagă cum funcționează "Statul" știu că exista în fiecare județ câte o ”sufragerie” locală. Din Hunedoara, Răducanu Daniel a fost cooptat în ”politica mare”, unde se știe că anumite grupuri de interese fac legea, iar convingerile politice contează mai puțin.
Episodul 12 - Ticluirea probelor, între absurd şi ticăloşie
Agenții „eco” au dezlănţuit un amplu proces de dezinformare, imediat după ce eu am fost zdrobit sub maşina cu care Andrioni Alin a fugit de la locul faptei. Trei agenţi eco au apelat serviciul de urgenţă 112, raportând informaţii false cum că Păun Gabriel e pe moarte şi alt ecologist a fost ucis în bătaie de către noi. Manipularea a prins. Câteva ore mai târziu, când Păun a apărut viu şi nevătămat la TV, nimeni nu a mai cercetat minciunile alarmiste lansate strategic prin „112”. Propaganda # îşi aranjase terenul pentru a mă transforma din victimă în atacator.
Episodul 13 - Filmulețele contrafăcute au „dictat” cursul anchetei
Imediat cum a plecat de la locul faptei, Păun Gabriel a început să dezinformeze autorităţile şi opinia publică cu privire la cele întâmplate pe Râul Alb. A minţit în legătură cu prezenţa sa „întâmplătoare” pe Râul Alb şi a minţit în legătură cu faptul că a fost bătut „instant” când am ajuns în şantier.
Episodul 14 - Favorizarea infractorului, pas cu pas
Autorul tentativei de omor nu a fost reţinut, aşa cum se procedează pentru o faptă săvârşită cu violenţă, şi nici nu a fost căutat de anchetatori, deşi fugise de la locul faptei. Odată cu primele ordonanţe emise de procurorul Dorel Herban, anchetatorii au acţionat cu dublă măsură, prelevând probe de la o singură parte, favorizând în acest fel gruparea care a provocat violenţele pe Râul Alb. Această practică a continuat pe tot parcursul cercetării penale.
RÂUL ALB
UNA CU NATURA
FacebookYoutube
© Copyright 2024 Râul Alb